Јубиларна Књижевна колонија Сићево 2020

Јубиларна - тридесета по реду Књижевна колонија Сићево биће одржана од 15. до 20. септембра 2020. године у живописним пределима Сићева крај Ниша

На овогодишњој Колонији књижевна Награда РАМОНДА СЕРБИКА за свеукупно вишегодишње стваралаштво домаћег писца, који је оставио посебан печат у историји савремене српске књижевности, биће додељено писцу Љубивоју Ршумовићу.

 

Арт: Миљан Недељковић 
 

Под слоганом БЕЗ (РАЗ)ДАЉИНЕ у нама најважнијем метафизичком смислу, али у условима нове реалности коју је наметнула глобална криза изазвана пандемијом вируса КОВИД-19, најзахтевнији задатак пред нама је да заштитимо учеснике и публику, зато ће већина програма моћи да се прати у живом преносу путем интернета. 

У програму Колоније посебно место заузимају садржаји као што су округли сто, који је овај пут посвећен књижевном делу Владана Матијевића, додела награда Рамонда сербика и Микина чаша, као и већи број пригодних програмских активности у Сићеву и Нишу.

Јављамо се ускоро са више детаља, а до тад специјално најљујемо један од програма на који смо посебно поносни - изложба Душана Митића Цара са документарним фотографијама насталим на Колонији претходних година.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Горан Петровић: Изван хербаријума и ботаничких вртова

ТРИДЕСЕТ ПРВА КЊИЖЕВНА КОЛОНИЈА СИЋЕВО

Српски академик Горан Петровић лауреат награде „Рамонда сербика“